Total Pageviews

Saturday, June 18, 2011

Layar Perak Kehidupanku.....

First of all, Bing!!!!(khairil faizi).. jgn sengih dulu..walupon aku menggunakan Perak sbg medium tajuk entry baru aku arini, ini xbermakna Perak akan menang Liga Malaysia tahun ni..xkn aku nk wat tajuk..Layar ‘parit buntar’ kehidupanku..sungguh x artis begitu kan bing?..sbnrnye aku da malas nk wat entry baru coz xde awek yg sgkut kt aku..1st mission aku xtercapai lg..aku tulis ni pon sbb paaq nk tumpang glemer..

Katenye : ‘ x letak name aku pon sial dlm blog ko..padahal tidur mandi mkn sume same’—terus die berlari kepadaku dan menumbuk-numbuk dadaku...sambil berkata...
‘jahat!!!...ciko jahat!!!..xnk kwn la mcm ni!!!!’..so aku pon wat la entry ni dan letak name paaq dulu..aku wat entry ni just nk tulis kisah2 lucu kwn2ku yg bg aku merupakan layar ‘parit buntar’ opssss!!!!..layar perak kehidupanku..

Ok...second of all..kite mulakan dengan paaq (Azhar)..paaq bagi aku seorg kwn dan anak yg baek..walaupon katil kami sebelah2..aku ckup nyampah ngan alarm kedue2 hp nye pg2..tiap2 ari..without fail..alarm hp nye berjaya kejutkan aku ke masjid untuk subuh..thanks paaq..malangnya..tuan hp yg berbunyi 2 x pnah bgun slagi aku x gerak2kn kakinye..cume laila call saje yg buatkan die bgun awl pg2..dpt je laila call...trus suare buat2 batok dan cool(macam dah lame bgun) dan menyuruh aku bace quran kuat2 supaya laila segera menamatkan konversasi kerana sangkakan abang kesayangannya ke masjid bersama ciko...aku tringat...sdang aku bersedih merindukan seseorang dalam bilik..paaq pon memanggil aku..

‘ciko...ciko..ciko!!!!!’..aku pon jwb..pe die aq?sorry la...aku tgh ingt kt ‘_ _ A’...paaq pon balas...

‘mana hang letak kepalla charga BB ni hah?’..

sungguh xpasal2..td ckp lua ngan aku..skang ckp peghlih..aku trus gelak..ape ko giler aq..xpnah2 ko ckp peghlih ngan aku tbe2 mlm ni ko ckp..gile ke ape..rupe2nye smbil2 ckp ngan aku die sdang BBM membe peghlih nye...padan laaaa..

Third of all..aku citekn membe2 umah sewe aku dulu time mude2 jd student..student ye...bukan stupid..stupid man si kain burok sorg 2 je..kami ade 10 org sumenya...umah due tgkat..posisi umah kami adalah 5,2,2,1..aku nk cite pasal pisang dulu la kot..name sbnar Hisyam..membe aku sorg ni mcm mamat kumpulan sepah 2..tinggi..tgn pnjg..kalu ckp msti tgn pon grak same..xbyk kisah lucu pisang ni..aku pon x ingt sgt..cume..die ade kebolehan tidor kt mane2 je..pnah tdo di dapor..sebelah kasut2 yg bersepah di ruang tamu..kt Hakim tgh tgk bola..tidak ketinggalan btol2 di dpn pintu bilik kami yg bersebelahan pintu toilet..berlapikkn tilam flexible mudah dilipat 3 berwarna hijau..

Fourth of all, kebab..name sebenar ilman..penghuni umah yg pling lemah skali,.walupon badan gabak mcm mawas..dihiasi dengan selulit di paha dan pangkal bontot..atas kesanggupan ibunya memberi mknan tiap2 minggu kpd kami..kami agktnye sbg house captain..seperti entry yg lpas..memang kebab ni juara slh ckp..kisah lucu kebab xperlu dinafikan lg..selaen xpasal2 sound org len yg xknal men ftsal tatkala Aftas Futsal Night dengan mengatekan..’woi!!!..men btol2 la..skor la..cibai btol la..jgn smpai aku mncarut!!!..xpasal2 kn mawas ni sound org?
Penah terjadi kisah lucu di pangkor..Kebab call aku..

Kebab : hello..ciko..ko kt mane?
Ciko: Hallauw!!!...Hallauwww!!!..(mcm org cine)
Kebab trus letak tepon kerna sangkakn btol org cina td..crossline mungkin...lantas die cube skali lg..
Hello..ciko..ciko..ciko..ko kt mane?
Ciko: Hallauww!!!..Hallauww!!!(bunyi bapok cine tue)
Pas2 aku terdengar kebab ckp kt lanya sedang panggilan masih lg aktif..
’eh..org cina agkt la!!!’...lemah kn kebab?dah trang2 call 2 kua name aku dan mcm bru smlm ko knal giler ciko ni..aku hanye tergelak dgn kelemahan kebab..

Fifth of all..lanya..name sebenar idlan..satu2 nye membe aku yg diberi kelebihan..lanya memiliki butang on off di blakang bdn nye..pade mulenye kami sangkakan tattoo yang timbul..kami sangkakan lanya mcm man yg merupakan penduduh nomad di Pahang..setelah kami stalk..kami nmpk butang tu dihiase tande on di atas dan off di bawah..kelebihan lanya x abis di situ..beliau juga mampu tido ngan mate terbukak..pelik kan?cayelah..ini bermakna..lanya mampu tidur smbil drive..study smbil tidur..agak multi task kan?..xramai org mcm ni..maybe lanya is ‘number 4’(mcm cite i am number 4)..1 lg sikap die ni..perkara pertama yg die buat pas bgun dri tdur...die akn menyanyi..aku xtau ape kegunaan taktik ni..mungkin atas dasar mahu ceria tiap2 ari kot..

Sixth of all..bing..name sebenar..Khairil Faizi..membe aku sekor ni ade penyakit yg masih blom dpt diknalpasti..jgn sesekali dedahkn bing pd habuk2..jgn biarkn die dmam atau selseme..kerana...akan berbunyilah bersin2 yg kurang enak bunyi dan bau nye..bunyi die mcm ni..AEH!!!!...AEH!!!..AEH!!!..dan akan ade la suara nakal yg menyambut..8655!!!...AEH!!..8655!!!..’AEH 8655’ merupakan no plat moto pisang untuk pengtahuan sume..1 lg perangai bing ni..nk tau die dah tidur nyenyak ke x..tgk kakinye..jika kakinye masih gerak2..2 mksdnye die masih blom lena tdur..kami pernah terfikir nk wat ujikaji..untuk memotong kaki yg bergerak itu..kalu kaki bing masih boleh bergerak setelah diotong,..ini bermakna kaki bing serupa seperti ekor cicak yg terputus dari badannye..selalunye..bing akan buat2 tersedar pg2 mcm 3 pg mcm 2 untuk bukak lptop..hanya mata diperlukan smbil telinge disumbat dengan earphone..paras hidung ke dagu akan ditenggelamkan kedalam bantal..mungkin ini helah yg bing ade untuk mengaburi mata semua rakan2nye..

Seventh of all,fahmy..budak pling x matang sekali dan ade hati untuk bercinta..1 bnde je aku kagum ngan fahmy..nipple die warne pink..pernah aku tanye.. ‘losyen atau krim ape yg anda gunekan?’...kami gelarkn die ‘wer’..mcm aku ngan man dulu ‘der’..nape ‘wer’..better not to write it here just 2 ensure some1  x kne marah ngan awek nye...

Eighth of all, helmi..membe aku ni la pling kretif skali..muke ala2 korea..wat rmbut pon mcm korea..die ni ibarat bibik sbb bilik die kt uma sewe 2 dkt dgn dapur..dan die ni xsuke tgk sepah2..slalu man la kne sound sbb sepah2 barang..nape helmi kretif?..dulu..pas 1 exam..aku msuk ke bilik nye..aku bukak pintu je nmpk helmi tgh cabut plaster biru dri kedue2 putingnye..aku tanye helmi nape ko wat mcm 2?..die pon jwb..’xnk bg puting timbul la..kn exam ramai awek td’.. aku segera mempromosikan triumph for men...nmpk x kretif helmi kt situ?

Ninth of all, pokyie(nazri)..satu2nye membe aku yg boleh wat magik dlm uma 2..bile die ade kt uma2..umah 2 akn nmpk sempit..byk movable furniture..ble die xde..uma 2 nmpk luas..luas sgt2..xde yg berlaga lutut..berlage bahu..memang xde..aku pon pelik nape..bersame pokyie ade alep..membe aku pling romantic sekali..kire die mcm seth tan gak la..aku xnk kutuk alep sbb alep sorg je sokong Arsenal mcm aku..alep!!!..u rock man!!!!..

Tenth of all..man...si pemilik blog kain burok..name blog pon burok so korg tau la btape buroknye muke die..(sorry man - aku mmg tggu nk kutuk ko ni)..membe aku ni memiliki deria bau yg cukup kuat..kerana die memiliki hidung yg besar tanpe bulu idong..muke xbrape licin..sedikit menggerutu..lidah pendek..memiliki vocal suara yg nyaring smpai fahmy terpaksa menginstallkan silencer(mcm game counter strike) kat kedue2 telingenye..pelat ‘r’..pelat ‘s’..penah die menjwb soklan mengejut lecturer...die dgn yakin memberi jwpn..dan lecturer pon menjwb..’are u mumbling?’..sorry man..mmg btol pon..aku xfitnah ko..aku rase ko bleh ganti Jaclyn Victor la man..xpon ning baizura..walu bagaimanapon..man ttp champion..die merupakan pakar meniru dalam mane2 exam..mungkin idongnye dpt mengaburi invigilators yg ade..

Last of all..ciko? name sebenar amirul faiz...pemilik blog samlaila....................................................................................................................................................hmmm...mcm xde pape yg nk diceritekan.....
No matter first of all, second of all or third of all..dear friends..we are...one for all..all for one!!..thanks sbb mewarnakan layar perak kehidupanku....terima kasih kerana selalu tolong aku bile aku susah..thanks...slmt hari bapa...korg akn jd bapa nnti..kecuali man..masih x khatam lg permata yang hilang...

12 comments:

Roza Ami Nanomiya said...

haha. ko kutuk member memang pakar

bdk2 said...

ya Allah!!! Ko ingat lg wehhh!!! hahahaha....masih di praktikkan jikalau perlu. ;p

Razman said...

cara helmi tu taknak bagi nampak puting ek? hahaha. sumpah aku baru tau helmi guna teknik tu. mi, buat la tutorial kat youtube.

hafizul fahmy said...

HAHAHA... vvavi ciko...

u make my day....

sumpah aku xtau helmi buat camtu. hahaha...

moveable property...

bdk2 said...

haaaa...korang kene kreatif!

laila said...

hahahahaa.tapi kan, takpenah dengar pon ciko ngaji pagi2.nnt kuatkan volume soghe ngaji anda ok?

AEH8655 tu klaka!nanti record and post it here tau.bahahaha

hallauwww!(Bapok cine tua)

Amirul Faiz said...

roza...mane ade kutuk bro..memang btol pon..

helmy..aku ingt sumenye..hahaha...

man...aku pon rase patut wat tutorial..mungkin akn dpt hit tinggi..

fahmy!!!(gaya man slalu pggil ko)..ko stress ke, gdo ngan awek ke ko jengah la blog aku..msti ko senyum nye..

helmy..timbul lg ke skrg?hahaha..

laila...thanks...jengah2 la slalu..xtau plak awk pon ade blog...hehehehe...

naqonaqiuddin said...

baru ak tahu

untuk sesetengah bende yang ak xpernah tahu.......

Razman said...

aku mula2 tak paham pasal 'wer' dengan 'der'. sumpah lupa dowh. terngiang-ngiang sebelum tidur. bila kau sebut takut ada orang kena marah dengan awek, baru aku igt...hahahaha..bodohlah..sian pami... ya, kita selamanya DERRR!! pami selamanya WERRR!!!

Amirul Faiz said...

naqo...haha..ado jugok mum..

man..ko ni lembap laa..xkn aku nk letak kt blog..bantai awek die bace x ke jatuh talak 3 di situ

a little less conversation said...

nasib ko tak cite takde berlaga "belalai" dlm perenggan mmbe ko pokyie tu..kalau tak memang aku anggap korang ... hahaha

Amirul Faiz said...

a little less...hahaha...apekah itu belalai?..kurang mengerti disini...