Total Pageviews

Monday, June 6, 2011

kenapa pink & hijau?kenapa samlaila?

Mmg dasar ciko..kalu name pon da ciko mmg suke wat palat laa..suke wat havoc..ciko?ingt lg..cikgu aku pnah ckp ciko 2 name berok die..bygkn la..havoc kn?mcm siot je...awal2 entry da kutuk2 man..da buat blog ala2 pompuan..warne pink..hijau..name plak samlaila....muke aku garang bro n sis.ade parut byk kt ats kpale..tp ati ade ckit fragile laa..


ok laa..lets talk about serious business...nape aku plih hijau?..dari kcik n smpai skang aku suke hijau..ntah..rase tnang sgt ble tgk warne ijau..abah pon suke warne hijau..dulu aku suke warne biru air laut..tp skang laut x biru sgt kn..so aku dcide aku nk suke hijau sbb daun2 xkn brubah warne jd biru..die akn jd warne coklat je..2 pon sbb kering..(apehal ayat aku mcm bapok ni)..sblom korg ludah muke aku,aku awl2 ckp..'skema sial ciko ni..'..

nape pink digunapakai sebagai warne skunder?(eceh..dulu PSV markah cukup mkn je - entah btol ke x aku ckp ni)..ok la..seperti sedie maklong(maklum)..kulit aku xputih melepak..dan seperti sedie makngah (tadi dah maklong skang makngah plak laa) man selalu kutuk2 aku ckp aku itam laa..bangla laa..die xsdar pon kulit die pon xbrape nk cerah..mendung je..mcm aku gak lebih kurg kulit die 2..tp aku xfhm..nape la slalu kutuk aku itam..die xsdar ke yg die 2 brasal dari kaum asli yg hanya menetap di persisiran pantai Raub?..hehehe..aku plih pink sbb aku xpnah merase pakai baju pink..pink is very not my colour..

penah sekali aku pakai bju melayu abah berwarne pink..xsmpai 30 saat aku menggayakan baju pink ala-ala Kanya West 2, lantas dengan mudah anak buah aku menyapa...  'eeeee...abg ayang pakai baju warne pink..mcm pmpuan'..nmpk..budak sekecil 3 tahun mampu mengkritik pakciknye tanpa segan silu..barangkali belom mumayyiz ank kecil itu..mungkin dlm hati beliau turut berkata...'ape la pkcik aku ni..dah la itam..pakai bju pink plak tu..td aku ckp mcm pmpuan 2 sbb nk jage ati jelaa..jgn perasan okey...'...

so pemilihan green n pink tlah pon diberitahu mengapa..aku xpondan ok..aku lelaki tulen..cume aku xtau tulen 2 yg power ke x...single lg maa....hehehe...

mengapa samlaila?hehehe..akan diberitahu kelak..aku nk mintk izin kpd pmbace..aku create blog ni sbb nk share perjalanan idop aku since aku kcik smpai skang ni..so mane2 yg korg bleh ikut n praktikkn silalah ikut...aku buat blog ni cume 1..nk share ilmu n pengalaman..

slmt berkenalan...  :)

12 comments:

nisa_perasan_cun said...

samlaila....perh cun ar name..

a little less conversation said...

1 mende je ak nk komen terhadap blog ko yg colorful ni..macam 'keling'..har har har

Amirul Faiz said...

Nisa perasan cun..best ke name?bese2 je..2 name some1..

A little less conversation..mcm keling ke?hehehe...xpe la..tuan blog ni pon kulit lebih kurg mcm 2 gak..tp iam laa...heheheh

annie said...

tawaduk betol kau ni , i loikee :D

rafiq said...

kompom meletop lah blog lu ni.. tunggu,,

azzaliena suziantie said...

pink hijau - gay kah????hahahaha

Amirul Faiz said...

annie...tawaduk dlm keadaan berwuduk kan molek 2..

rafiq..bro..thanks bro..slmt knal2..

azza..hijau n pink xbermksud gay..tp man gay kan..?...hehe..

mira ellyna said...

hahaha man da kenakan kau lelebih kat blog dia da yunk oii

Amirul Faiz said...

mira..xpe..man x ensem..sbb 2 suke kutuk org..hehehe

laila said...

saya laila. selamat berkenalan. hahah

laila said...

saya laila. selamat berkenalan. hahah

Amirul Faiz said...

laila..selamat...