Total Pageviews

Monday, August 15, 2011

Panggilan Hangit Versi Kebab (Latest)

Again, aku mintak maaf sgt2 sbb lame giler x update blog. Mesti penantian berbuka puase korang tidak terisi dengan baik kerana blog samlaila dah lama tidak di update. Mungkin ramai yang bukak blog samlaila dan refresh byk2 kali semate-mate, dengan harapan menantikan entry terbaru dan mahu jd yg pertame untuk membace nye..dan mungkin ada juga yang membace entry2 sblom ni due tiga kali ngan pura-pura x bace lagi..sbb tggu berbuke lame sgt..ye lah..dari abis pahale pose tgk betis dan peha awek kat bazar, baik aku bace blog samlaila kn..Oh ya, masih blom terlambat untuk aku mengucapkan selamat berpuase..dan selamat berbuka puase lah untuk mereka yang membace entry kali ni b4 berbuke..dan masih blom terlambat untuk aku ucapkan selamat menunaikan amal ibadah di bulan mulia ni untuk semua yang membace entry kali ni b4 terawih..

Seperti yang kite sedia maklum..setan dan iblis sudah pon di ikat kemas..digari ketat..tapi..aku xtau nape jahat aku ni x abis2..walaupon di bulan baik ni..sikap menyakat orang, mengacau orang tanpa gune sudu, mmg xleh nk di buang lagi..aku rase sbb mmg aku ni lahir untuk bende2 mcm ni..aku ingt lg..since aku keluar perot mak aku, orang yg pertama aku kaco ialah nurse2 yg sambut aku..mane x nye..aku kaco diorang ngan tangisan pertame aku..dan bile dipeluk rapat oleh sorang nurse yg cun kt situ, btol2 rapat di dade nye, aku trus senyap tande gembira..aku pon xtau nape aku senyap lepas didukung nurse tersebut,.xyah sush2 abah aku nk azankan aku ari 2..

Macam biase lah, dah name nye pon amirul faiz a.k.a ciko, mmg secare lazimnye akan kaco orang..bile ade pengacau, msti ade yang dikacau..yang dikacau 2 mestilah warga-warga yang lemah..seperti dalam kes ini..macam biase lah membe aku yang sedkit lemah..kebab..walupon dah tau perangai membe die sorang ni cukup2 lah celake nye..tp berkat kepercayaan yang x berbelah bagi yang kebab ade pd aku, mmg ckup untuk aku wat sebagai modal mengenekan panggilan hangit kepada kebab..yang versi keberapa, aku pon dah x ingt..tp..sorry eh kebab..aku xsngaje..nnti aku justify nape aku kaco ko ari 2..

Sebenarnye, bukan niat aku nk kaco kebab pon ari 2..aku ade kol die seblom tu..aku kol sbb aku nk suh die kol pisang sbb aku kol pisang xdpt..mlm 2 ade futsal..tp pisang x accept lg invitation men ftsal..aku kol pisang xdpt..sbb 2 aku suruh kebab kol die..tapi..kebab x agkt kol aku 2..lebih kurang sejam macam 2 lepas berbuke puasa, kebab kol aku..dlm jangke mase sejam 2, pisang dah pon accept invitation 2, so..mcm bese lah..idea bangang aku untuk kacau kebab tibe2 muncul kt kepale hotak aku time 2..

Kebab : Ko..apehal kol aku tadi?
Aku : Owh..bab..lanya mane?die x blik lg dowh..aku nk pakai motor aku..pggil die jap, aku nk ckp ngan die jap..
(padahal lanya ade je kt umah tu)
Kebab : asal plak ko tanye aku ni cole?
Aku : ko boleh tahan bangang gak kan, td lanya ckp ngan aku nk pnjm motor aku nk g jumpe ko, berbuke ngan ko..ko bia btol..
Kebab : weh..mane ade dowh..aku kt the curve ni..aku ngan paaq..paaq pon grak sndiri..
Aku : weh..siyes la..dah 2 motor aku lanya bwk g mane bab?..cube ko tgk inbox ko jap..mane tau lanya ade msg ko ke..
(terdengar kebab kelebek hp die nk tgk inbox)
Kebab : Xde dowh cole..ko bia btol ni..lanya xde pon janji ngan aku..
Aku : ok..kalu x kua ngan ko die kua ngan sape?td die letop kat aku ckp kua ngan ko..janji nk berbuke same..tp bile aku kol x agkt..aku kol ko plak ko ckp die xde..
Kebab : mcm ni ah cole..aku try kol die jap..jap g aku roger ko blik
Aku : ok mok..tlg aku eh..aku nk kua ni..aku nk pakai motor..thanks..

Lanya yang x tahu menahu rancangan jahat aku, dan baru sahaja lepas menunaikan solat maghrib, tibe2 tumbuh due batang tanduk atas kpale die..mcm biase lah..bile sorang giler, sorang lg akan support..2 lah sahabat..selang brape saat pas 2 kebab kol..lanya cuak..trus tanye aku..’nk ckp ape ni kt kebab’..lanya x agkt kol first..aku cite kt lanya ape yg aku cite kt kebab td..lanya pon on..berlakon power nk mampos natang tuh..second call dari kebab, lanya trus agkt..

Kebab : hello..cai..ko ktne?
Lanya : aku kt the curve la ni..baru je smpai..bru nk kol ko, ko dah kol aku..ko kt tgkt brape bab?nk jumpe  kt mane ni?
(Lanya dengar kebab mcm kebingungan seketika)
Kebab : weh..mase bile plak aku jnji nk jumpe ko nye cai?
Lanya : weh mangkuk, td ko anta msg kt aku ckp nk lepak kt the curve 2 ape?.......(lanya senyap jap tanda tgk inbox hp)..hah ni msg ko..’weh..jumpe kt the curve mlm ni kol 8’..cube ko tgk sent item ko jap..
(Lanya terdengar kebab picit hp die tgk sent item)..kesian kebab..td aku suruh cek inbox, skang plak lanya suruh cek sent item..mmg lemah kebab ni..
Kebab : weh..mane ade dowh..ko blik je la skang..ciko nk pakai motor die 2..urgent katenye
Lanya : Cibai ah bab..aku dah dtg jauh2, ujan plak tu, pas2 skang ko halau aku blik plak..mcm haram la ko ni..
Kebab : Sorry dowh cai..sumpah aku x ajak ko g the curve td dowh…ko blik la bai..ciko mcm marah2 td nk pakai motor…
Lanya : ok ah,.blah ar bab..

Selang seminit, aku dapat msg dari kebab berbunyi..’cole, aku dah dpt kol lanya, die otw blik 2..’..aku trus reply..’bab,.,tlg kol aku blik..’(padahal aku mlas nk dpt bil melambong sbb kol kebab..)..selang 2 minit macam 2, kebab pon kol aku..nk tau ape aku buat? Aku pass henpon aku kt lanya suruh lanya jawab..

Kebab : Hello..ciko..awat?
Lanya : hello bab..nape kol aku blik?
Kebab : aik..sorry2..aku nk kol ciko sbnrnye..
Lanya : owh..ok2..

Selang seminit kebab kol lagi..masih kol nombor aku yg td..aku pon masih bg henpon aku kt lanya..

Kebab : hello..ha ciko..apehal?
Lanya : Hello bab..apehal kol aku lg skali ni..
(kebab terdengar suara lanya lagi padahal die nk kol aku)..dan korang nk tau ape kebab ckp pas 2 x?..
Kebab : EH..AKU NK KOL CIKO, NAPE MASUK LINE KO PLAK NI LANYA!!!..

Conversation tersebut di matikan oleh lanya sebab xtahan ngan kelemahan kebab…aku dan lanya xtahan lagi menampung kelemahan kebab yang semakin membuak-buak..

Keesokannya..aku dan lanya ke bazar ramadhan stadium shah alam, niat kami mmg nk kurangkan pahala puasa dengan usha awek2 yg dtg ke bazar ari 2..sebab lanya mmg perasan die dah kumpul byk sgt pahala sempena ramadhan ni..siapa kata xde kaitan antara kebab dengan bazar ramadhan ?..memang ada…dan ayat ni lah buat kami tergelak dan teringat kt kebab…

“YE BANG..KEBAB AYAM KEBAB DAGING…MARI BANG…MARI BANG…KEBAB KEBAB..KITA KASI SENNGGGGAAAATTT!!!!”

6 comments:

khairil faizi said...

hahahahahahaha lawak la sengal! aku x tahan tgelak kuat,abes sume client usha aku.ko la nie punca kebab..

~~pemadam pensil~~ said...

haaaaaaaahahahaa SENGAL+SENGET...
ni dh tahap lawak Antarabangsa dah ni...sumpah putus fius betol seyh korang ni,,,

hafizul fahmy said...

lol....


epic ar kebab! hahahahahaha

FiDaRosli, said...

cerita Kebab mmg tak penah mengecewakan aku.hahaha terburai aku gelak

Neeck Phuhmee said...

haha. mantap. membelit2kn kwn sendiri.

request ak mcm mn weyh? :D

Amirul Faiz said...

khairil bing...ko jgn gelak kuat2 lah bing..ko dah la chinese look..kne la control..

pemadam pensil...hehehe...ko slalu folow blog aku..thanks weh

fahmy..2 la ketue rumah ko dlu my...hahahaha

fida..kebab mmg lucu..tp die x ensem..aku lg ensem..

nik...brape byran mau bagi?i tot dah ok kan..